Over mij

Gediplomeerd in reclame

Inzicht en kennis

Mijn passie voor het grafische vak in combinatie met de commerciële markt is zo groot, dat ik 8 jaar van mijn leven heb besteed aan het ontwikkelen van mijn kennis en inzicht van dit prachtige vak en daarmee in totaal al 13 jaar actief ben ik de reclame. Naast de opgebouwde en nog steeds ontwikkelende creatieve inzicht, heb ik o.a. kennis van auteursrechten, ondernemerschap en cross-mediale campagnes. Tijdens en na deze 13 jaar, heb ik bij 1 internationaal, 2 kleine en 3 grote landelijke reclamebureaus de nodige bureauervaring opgedaan en werk ik voor 3 reclamebureaus op Freelance basis. Met deze achtergrond ben ik toch de perfecte keuze voor uw opdracht?

Fundamentele elementen

De uitstraling van uw onderneming verdient de juiste aandacht, en denk hierbij vooral aan fundamentele elementen als uw logo. Dit is de basis voor uw pandbedrukking, autoreclame, dure drukwerk en ga zo maar door. Als deze basis niet goed is, waarom zou u dan nog uw hard verdiende geld investeren in overige media…

Wie is Tjeerd?

Positief en met passie in het leven

Naast mijn creatieve geest, ben ik een levensgenieter en gek op de natuur. Ik heb een positieve instelling en passie voor ontwerpen, fotografie, schilderen, stedentrips, musea en maak graag een sportieve fietstocht of ik ga het water op om te windsurfen. Deze passies maken mij als persoon, geven mij mijn identiteit en ondersteunen mij in mijn creatieve uitingen.

Naast levensgenieter de focus op succes

Om mijn creatieve geest te ontwikkelen ben ik na de opleiding grafisch vormgever, afgestudeerd als communicatiedeskundige. Dit maakt mij creatief commercieël, een mooie mix voor effectieve reclame.

Met een passie voor het ondernemerschap run ik trots mijn eigen bureau, hier ontwerp ik voor zowel kleine als grote ondernemingen.

Mocht u willen weten wie “Tjeerd” nou echt is, maak dan een persoonlijke afspraak.

Betrouwbaarheid is de drijfveer naar succes!

Wederzijds vertrouwen tussen mij als reclamebureau en u als client, is belangrijk voor een gezonde (zakelijke) relatie. Rechtdoorzee communiceren is dan ook mijn streven. Dit vertaald zich bijvoorbeeld naar een overzichtelijke factuur met daarbij een overzichtelijke uren-verantwoording.

Gevaren hedendaagse mediacultuur

In de hedendaagse social-media cultuur, liggen de ontwerpen op de digitale “straat” voordat u dit door heeft. Niet elke organisatie stelt dit op prijs en terecht. Natuurlijk ben ik trots op het product dat ik maak en laat deze graag aan de wereld zien, maar pas nadat deze door u gepubliceerd is.

Passie voor ambacht

De geur van vers gezaagd hout, de roestige aanslag op spijkers en het gevoel van onvervalste passie. Altijd al heb ik een affiniteit gehad met ambachtswerk, dit is dan ook een drijfveer achter mijn creativiteit. Bent u ook trots op de ambacht in uw organisatie, dan leg ik mijn focus op deze ambacht. Mijn vakgebied biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de authentieke drukker of andere grafische toepassingen, met net dat stukje extra. Ik ontwerp dan ook niet graag voor de oudpapier mand!

Mijn Focus

Elke opdracht is uniek en daarom wordt er per opdracht gekeken wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Tjeerd van der Velde vormgeving legt de focus op het onderwerp van de opdracht, richt zich hierna op de te bereiken marktniche en maakt tot slot een passend ontwerp voor uw organisatie. Het streven naar een tijdloos eindresultaat waar beide partijen trots op mogen zijn. Daarnaast geef ik u graag advies over het effectief toepassen van diverse media.

Mijn kwaliteiten

Mijn kwaliteiten liggen in het creatief toepassen en ontwikkelen van typografie, commerciële kennis en mijn oog voor een natuurlijke compositie, dit laatste wil zeggen dat het ontwerp verhoudingen bevat, dat het menselijke oog als prettig registreert.