Mooie plaatjes publiceren is niet automatisch conversie

Gepubliceerd door: Tjeerd van der Velde op 07-04-2016

con·ver·sie (de; v; meervoud: conversies)

• omzetting, omwisseling– ( dikke van Dale)
• Doeltreffende reclame dat voor transactie zorgt bij de bereikte doelgroep ( Tjeerd van der Velde )

tjeerdvandervelde-conversie

 

De kracht van conversie en het reclameburo

Een organisatie met een reclamebudget bedenkt tegenwoordig vaak zelf waaraan ze dit budget willen spenderen. Vaak vergeet men dat een reclameburo hier graag in meedenkt (betrokken wordt), zo weet een reclameburo of het gewenste resultaat behaald kan worden en wil graag samen tot een effectieve campagne komen met het oog op resultaat.

Een gedreven creative / buro ziet een zodanig project als zijn eigen kind en ziet het graag opgroeien tot een prachtig resultaat. Een succesvolle conversie is dan de beloning van een project waar een reclamebedenker zijn eer uit kan halen. Dit betekend absoluut niet dat uw ideeën/ mening er niet toe doen. U heeft verstand van de markt waarin u opereert, deze kennis is zeer waardevol. Een samensmelting van de ideeën van een creative en client, waar de beide partijen achter staan, heeft een grote kans van slagen.

De volgende onderdelen zorgen voor een reëlere kans op conversie:

  • Opvallen / onderscheiden
  • Herhaling
  • Herkenbaarheid
  • Consistentie
  • Denken vanuit de beleving van de te bereiken klant

Discipline toegepaste creativiteit

De drijfveer achter een creative is de discipline van toegepaste creativiteit. Deze discipline vergt kennis, ervaring, een creatieve geest en het inleef vermogen voor de markt / organisatie. Voor iemand die zich niet dagelijks bezig houdt met het reclame vakgebied is het logisch dat deze snel onder de indruk is van een kleurtje of een leuk plaatje, echter schuilt er veel meer diepgang achter een doeltreffend ontwerp, zo denkt een goede creatieveling na over de impact en de draagbaarheid van de uiting. Denk eens aan uw organisatie, zou ik, als creative, net zo gemakkelijk uw organisatie kunnen runnen, of begeef ik me in een wereld waar ik al snel alles in de vernieling help. Deze vergelijking geeft een impressie van wat de discipline van een creative voor u kan betekenen, om op een professionele wijze met uw reclamebudget om te gaan.

Mocht u geïnspireerd zijn, neem dan geheel vrijblijvend contact op, om te kijken wat ik voor kan betekenen!